اخبار

استفاده افراطی از گوشی هوشمند و بروز علائم افسردگی

افسردگی در بزرگسالان
امروزه استفاده از گوشی هوشمند نقش بسیار مهمی در زندگی افراد پیدا کرده است اما همین وسیله که زندگی انسان را در ابعاد بسیاری بهبود بخشیده است می‌تواند به یک چالش بزرگ در زندگی افراد تبدیل شود و موجب آسیب های روانی قابل توجهی در گروه های مختلف سنی شود.

برهمین اساس یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد استفاده افراطی از گوشی هوشمند می‌تواند موجب بروز علایم افسردگی در جمعیت بزرگسال شود.

براساس این طرح تحقیقاتی که تحت عنوان پروژه " بررسی نقش میانجی کیفیت خواب، مقایسه ی اجتماعی و اهمال کاری در رابطه ی بین استفاده افراطی از گوشی های هوشمند و افسردگی در بزرگسالان ساکن تهران" توسط دکتر علی اکبر پرویزی فرد و همکارانشان در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه انجام شد محرز گردید استفاده افراطی از گوشی هوشمند می‌تواند موجب بروز علایم افسردگی در جمعیت بزرگسال شود.

در این مطالعه ارزیابی زندگی افراد حاکی از آن است که افرادی که به طور معمول، زمان طولانی در روز به استفاده از گوشی هوشمند مشغول هستند، علایم افسردگی بیشتر و شدیدتری را گزارش می‌کنند. در واقع استفاده بیش از حد از گوشی موجب کاهش کیفیت خواب می‌شود و نیز در مواجهه طولانی‌تر با شبکه‌های اجتماعی، افراد به مقدار بیشتری خود را با دیگران مقایسه ناعادلانه می‌کنند.

همچنین این بررسی نشان داد: کاهش کیفیت خواب و مقایسه اجتماعی که بر اثر استفاده طولانی مدت از گوشی هوشمند ایجاد می‌شود به نوبه خود باعث کاهش سلامت روان افراد شده و میتواند موجب بروز علایم افسردگی شود.

 جهت کسب اطلاعات بیشتر لینک تخصصی زیر را ببینید:

پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

۱۸ دی ۱۴۰۲ ۰۹:۳۶

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید