رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه از آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، با محوریت کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف لبنیات خبر داد.
دکتر ابراهیم شکیبا در گفت و گو با ایسنا، جمعیت تحت پوشش این پویش ملی را تمام رده های سنی اعلام و تصریح کرد: پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آشنایی هرچه بیشتر جامعه با تغذیه سالم و توجه ویژه به برخی مشکلات شایع تغذیهای از جمله مصرف بالای نمک و افزایش مصرف نمک های فاقد ید و نیز پایین بودن مصرف لبنیات در برنامه تغذیه ای افراد جامعه در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: این پویش از ابتدای بهمن ماه آغاز شده و اجرای آن تا ۱۵ این ماه ادامه دارد.
دکتر شکیبا گفت: در این پویش با همکاری تمامی نهادها و دستگاه ها بویژه رسانه ها، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، شهرداری ها، نهادهای نظامی و انتظامی و ... زمینه انتقال پیام ها و آموزش های تغذیه ای به جامعه فراهم می شود.
وی افزود: در محتواهای آموزشی از پیش تهیه شده، دو محور اصلی منع مصرف نمک های غیر استاندارد و افزایش مصرف لبنیات و توجه ویژه به آن در سبد غذایی خانوار قرار گرفته است.
دکتر شکیبا گفت: میزان مصرف روزانه نمک برای افراد سالم باید بین دو تا پنج گرم باشد که متاسفانه دو تا سه برابر این مقدار در جامعه مصرف می شود و به همین دلیل در محتواهای مرتبط، تمرکز ویژه بر تشریح خطرات مصرف زیاد نمک به عنوان عامل اصلی بروز برخی بیماری ها از جمله فشار خون بالا شده است.
وی افزود: علاوه بر کاهش مصرف نمک، یکی از نکات مهم آموزش در خصوص این ماده خوراکی، مصرف نمک یددار و تصفیه شده است. متاسفانه بدلیل برداشت های اشتباه در سطح جامعه، مصرف انواع نمک های آسیب رسان مانند نمک های رنگی، تصفیه نشده و فاقد ید رو به افزایش است و در آینده با عوارض نامطلوب عدیده ای روبرو خواهیم بود، بنابراین در این طرح بر تشریح خطرات استفاده از این نوع نمک ها هم تاکید شده است.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به سرانه بسیار پایین مصرف لبنیات در جامعه گفت: هر فرد روزانه به دو تا سه واحد از انواع لبنیات کم چرب نیاز دارد که هر واحد آن می تواند معادل یک لیوان ماست یا شیر باشد، اما در جامعه ما متاسفانه مصرف لبنیات به شدت پایین است، درحالیکه این گروه غذایی تامین کننده کلسیم، پروتئین و فسفر مورد نیاز بدن است و در پیشگیری از بروز پوکی استخوان هم موثر می باشد.
دکتر شکیبا گفت: برخی باورهای غلط از جمله اینکه لبنیات موجب سردی بدن می شود موجب کاهش مصرف لبنیات شده و این درحالیست که تمام افراد باید لبنیات را در برنامه غذایی خود به میزان مناسب داشته باشند و حتی میتوان شیر و یا دیگر لبنیات را با خرما، شوید و ... مصرف کرد که موجب تعادل سردی و گرمی در بدن شود.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه تصریح کرد: تنها منبع معتبر در زمینه ویژگی های تغذیه ای و باید و نبایدهای مواد غذایی و خوراکی مانند نمک و لبنیات و ... ، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و در استانها هم گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی است.