برای رعایت اصول مهم تغذیه در ماه مبارک رمضان به نکات زیر در وعده های افطار و سحر دقت کنید.
* حتماً برای صرف سحری کمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید.
* از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم میشود .
* حتماً در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل کنید علاوه بر میوهجات فصل خیسانده برگ آلو ، زردآلو انجیر، و مانند اینها هم میتوان به عنوان میوه استفاده کرد.
* در طول زمان امساک روزه از رفتن به حمام داغ خون دادن وکارهایی که موجب ضعف و بیحالی میشود خودداری کنید.
* اگر تخم مرغ میل میکنید در درجه اول به صورت آبپز سفت و در درجه دوم به صورت نیم بند به شرط آنکه سفیده آن منعقد شده باشد و زرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد میل کنید.
* معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد لذا از خوردن غذاهای سهل الحضم و تقریباً نرم برای افطار مناسبتر است.
* اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیتهای بدنی در طول روزه داری زیاد عرق کردید نمک از دست رفته توسط عرق را به صورتهای مختلف در افطار و سحر جبران کنید.
* از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامأنوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به وجود میآورد لااقل در ماه رمضان خودداری کنید.
* حتماً از غذاهای قلیاساز مثل میوهها، سبزیجات ، صیفی جات و غلات نیز به همراه غذا استفاده کنید.
* خوردن و نوشیدن مواد غذایی را که تولید اسید مینمایند کنترل نمایید مثل انواع گوشت ،ماهی و غذاهای دریایی ،لبنیات، تخم مرغ، حبوبات ،خشکبار ،شکر، روغنها و سرکه.
* آشامیدن آب، یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیانبخش است.
* سالاد بدون پیاز مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک رمضان است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه