میوه های آب دار، صیفی جات و آب و مایعات کافی، در فصل تابستان مصرف کنید
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد مصرف میوه های آب دار، صیفی جات و آب و مایعات کافی را برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان مهم دانست.
به گزارش وبدا، دکتر محمد رشید مایوان با تاکید بر نقش تغذیه در پیشگیری و بهبود گرمازدگی در فصل تابستان، عنوان کرد: در فصول گرم و تابستان یکی از اصلیترین راه ها برای به تعادل رساندن دمای بدن، تعریق و ادرار است؛ در واقع بدن ما توسط فعالیت غدد تعریق و دفع ادرار سعی دارد درجه حرارت خود را کاهش دهد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با توصیه بر مصرف میوه های آب دار در فصل گرما، خاطرنشان کرد: میوههای آب دار مانند هندوانه، خربزه، خیار و توت فرنگی که حاوی مقدار زیادی آب و الکترولیت مانند پتاسیم، سدیم و منیزیم هستند، به حفظ تعادل آب و الکترولیت های بدن کمک و از دهیدراتاسیون(از دست دادن آب) جلوگیری می کنند.
وی ادامه داد: همچنین مصرف آب و مایعات کافی، یک لیوان آب خنک همراه با چند قطره آبلیموی تازه، شربت تخم شربتی و ریحان، شربت خاکشیر و بید مشک و شربت گلاب نیز برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه میشود.
دکتر رشید با بیان اینکه ترکیب آب و ماست و خیار به سیستم تنظیم کننده درجه حرارت بدن کمک میکند، گفت: مصرف آب دوغ خیار در کاهش علائم گرمازدگی تاثیر گذار بوده و میتوان آن را همراه با نان و کمی برگ نعناع، به عنوان یک عصرانه تابستانی میل کرد.
وی خاطرنشان کرد: هنگام گرمازدگی بسیاری از صیفیجات مانند خیار، هندوانه، انگور، موز، سیب، طالبی، نعناع، لیمو ترش، کاهو، پیاز و کرفس، جایگزین الکترولیت ها یا مواد معدنی از دست رفته بدن خواهند بود که مصرف آنها توصیه می شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در فصل تابستان باید از مواد غذایی که باعث تسریع در بروز گرمازدگی می شود خودداری کرد، افزود: نوشیدن مایعات شیرین و کافئین دار که ادرار آور هستند و موجب از دست دادن آب بدن می شوند، در فصل گرما و تابستان توصیه نمی شود. همچنین باید از مصرف مایعات خیلی سرد به صورت یک دفعه و یکجا پرهیز شود.
دکتر رشید ادامه داد: مصرف مواد غذایی سنگین و دیر هضم مانند غذا های چرب، سرخشده و پروتئین های سنگین میتواند فشار بیشتری بر روی سیستم گوارش اعمال و از دست دادن مایعات بیشتری از بدن را تسریع کند