سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی گفت:مزایا و نقش تخم مرغ در سلامتی بدن بقدری است که نباید آن را از رژیم غذایی حذف کرد ، بخصوص اینکه نقش آن در تکامل مغز جنین و نوزاد ، جلوگیری از کوری و آلزایمر متداول در کهنسالی و تقویت سیستم عصبی و حافظه و کمک به سلامت قلب و عروق دارد.
سارا اربابی به مناسبت روز جهانی تخم مرغ (17 مهرماه) در گفتگو با سرویس ، علمی ، پژوهشی اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود:عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی ، ترکیب کامل پروتئینی آن ( دارای تمام اسیدآمینه های ضروری ) و مواد مهم موجود در آنها نظیر کولین ، لوتئین و گزانتین و تولید کم انرژی است که مصرف آن به ویژه در صبحانه به لاغری کمک می کند .
اربابی با اشاره به این حقیقت که، پروتئین تخم مرغ چنان کیفیت بالایی دارد که بعنوان استانداردی برای مقایسه سایر پروتئینها استفاده می شود.
به گفته وی:پروتئین تخم مرغ ارزش بیولوژیکی ( درصد قابلیت جذب در بدن ) 93.7 درصد دارد . این در حالیه است که ارزش بیولوژیکی پروتئین در سایر مواد غذایی از قبیل شیر 84.5 درصد،در ماهی 76 درصد و برای گوشت گاو 74.3 درصد می باشد.
وی بابیان اینکه 100 درصد ویتامینهای محلول در چربی و 80 – 70 درصد ویتامینهای محلول در آب همگی در زرده تخم مرغ هستند گفت: سفیده نیز حاوی بخش مهمی از پروتئین و بسیاری از مواد معدنی است . همچنین عمده چربی تخم مرغ از نوع غیراشباع بوده و کلسترول تخم مرغ تاثیری در افزایش کلسترول خون ندارد.
وی تخم مرغ را یک غذایی کامل دانست و گفت:تخم مرغ از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت میباشد که می تواند نیازهای بدن را به طور متعادل تامین کنند.