یک متخصص سم شناسی ضمن تاکید بر عدم مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک گفت: مقادیر بالای برخی از داروهای بهظاهر کمخطر، میتوانند برای افراد با بیماری های خاص یا گروه سنیی خاصی مانند کودکان و سالمندان کشنده باشد.
دکتر ناهید علیمرادی در گفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار سلامت کرمانشاه به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها (1 تا 7 آبان ) گفت: در این هفته تمرکز به صورت کشوری، بر آموزش و اطلاع رسانی در خصوص نحوه پیشگیری از انواع مسمومیتها از جمله مسمومیت در کودکان، مسمومیت در سالمندان ، مسمومیت ناشی از داروها، سموم دفع آفات، مواد شیمیایی، قارچ ها وگیاهان سمی، فلزات سنگین ، سوءمصرف الکل و مواد مخدر، گازها و می باشد.
به گفته وی بروز مسمومیت توسط برخی از داروها هرچند ممکن است منجر به مرگ نگردد ولی مقادیر بالای این داروها می توانند منجر به صدمات دائمی کبد و کلیه فرد مسموم شود.
دکتر علیمرادی با عنوان اینکه پزشکان و داروسازان در برخورد با بیماران سالمند باید از تفهیم نحوه مصرف دارو در ایشان اطمینان حاصل نمایند گفت: ضروری است افراد در هنگام مراجعه به پزشک و دریافت دارو از داروخانه، والدین سالمند خود را همراهی نمایید تا از صحت نحوه مصرف دارو مطمئن شوید.
وی افزود: چنانچه والدین سالمند شما مجبور به مصرف دارو میباشند، بهصورت دورهای نحوه مصرف داروهای ایشان را کنترل نمایید تا از بروز مسمومیت دارویی پیشگیری شود.
این متخصص سم شناسی در ادامه گفتگوی خود در پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها عنوان کرد: هنگام مراجعه به پزشک، نام داروهای مصرفی خود را به همراه داشته باشند تا از تجویز مجدد داروها و مصرف همزمان آنها و یا بروز تداخلات خطرناک دارویی پیشگیری شود.
به گفته وی بهترین کار برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو، یادداشت کردن دفعات مصرف دارو و یا قرار دادن قرصها در داخل جعبههای مخصوص تقسیمبندی شده (برحسب صبح، ظهر و شب) است.
دکتر علیمرادی در پاسخ به چگونگی برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بستههای داروی خورده شده وجود دارد گفت: ضمن حفظ خونسردی خود و عدم القاء استفراغ در این فرد، بستههای دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید.
وی افزود:در اغلب مسمومیتهای اتفاقی و یا تعمدی با داروها، با شماره تلفن مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم190 داخلی3 -کد2 و یا اورژانس 115 تماس بگیرید.