اخبار

راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر/ به جای سَم سفید عسل بخورید!

راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر/ به جای سَم سفید عسل بخورید!
 امروزه شکر و قند عضو جدانشدنی زندگی ما هستند و در تمامی مواد غذایی حداقل مقدار کمی قند وجود دارد، اما خوشبختاته آگاهی از عوارض مصرف زیاد قند و شکر به جایی رسیده که برای همه ی ما آشکار شده است.

 

 دکتر سپیده سپیدار کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو با بیان اینکه بیایید قندهای جایگزین مانند عسل را فراموش نکنیم گفت: این شیرین کننده طبیعی به عنوان جایگزین سالم تری برای قندهای تصفیه شده میباشد.

وی در گفتگو با سرویس علمی، پژوهشی اخبار سلامت کرمانشاه تاکید کرد: انتخاب میوه های کامل به جای تنقلات فرآوری شده یا دسرهای شیرین نیز گزینه های سالم تری هستند.

دکتر سپیدار عنوان کرد: کاهش مصرف شکر می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما قطعا ارزش تلاش برای حفظ سلامتی ما را دارد. در اینجا چند نکته کاربردی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا به طور موثر مصرف قند خود را کاهش دهید.

 

وی افزود:با مطالعه دقیق برچسب مواد غذایی شروع کنید. شکر تحت نام های مختلفی مانند ساکارز، فروکتوز، گلوکز و شربت ذرت پنهان می‌شود. با آگاهی از این نام‌های مختلف، می‌توانید انتخاب‌های آگاهانه‌تری در مورد آنچه در بدن خود وارد می‌کنید داشته باشید.

 

او تاکید کرد: سعی کنید به تدریج میزان قند اضافه شده در رژیم غذایی خود را کاهش دهید. قدم های کوچک هم می‌توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند. به عنوان مثال، اگر به طور معمول دو قاشق چای خوری شکر به قهوه یا چای خود اضافه می‌کنید، سعی کنید آن را به یک قاشق چای خوری کاهش دهید و در نهایت آن را به طور کامل قطع کنید. تا حد امکان به جای شکرهای تصفیه شده، شیرین کننده های طبیعی را انتخاب کنید.

 

وی افزود: به جای غذاهای فرآوری شده، روی مصرف غذاهای کامل تمرکز کنید. میوه ها به طور طبیعی حاوی قند هستند اما مواد مغذی و فیبر ضروری را نیز فراهم می‌کنند که جذب آنها در بدن را کند می‌کند. علاوه بر این می توانید نوشیدنی های شیرین را با گزینه های سالم تری مانند آب یا دمنوش های گیاهی جایگزین کنید.

 

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو  همچنین توصیه کرد: به جای مصرف خوراکی های شیرین، آجیل یا تخمه بخورید و با آگاهی از انواع قندهایی که مصرف می‌کنید نظارت بر میزان مصرف خود و انتخاب‌های هوشمندانه‌تر، می‌توانید تعادلی بین لذت بردن از خوراکی‌های شیرین گاه به گاه برقرار کنید و در عین حال سلامت درازمدت خود را در اولویت قرار دهید.

 

دکتر سپیدار در ادامه  با اشاره به اینکه قند در ساده ترین شکل خود نوعی کربوهیدرات است که انرژی بدن ما را تامین می‌کند گفت: قند به طور طبیعی در میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی یافت می شود و ما می توانیم از آن بهره مند شویم درحالی که قند تصفیه شده تحت فرآیندی قرار می‌گیرد که در آن ناخالصی ها حذف می‌شوند تا محصولی با طعم شیرین خالص و درعین حال مضر ایجاد شود.

سپیدار عنوان کرد: این ماده بسیار فرآوری شده همان چیزی است که در در فروشگاه مواد غذایی وجود دارند انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند.
 
وی افزود: یکی از انواع شناخته شده شکر، شکر سفره است که به نام ساکارز نیز شناخته می‌شود. این شکر تصفیه شده از نیشکر یا چغندرقند به دست می‌آید و قبل از اینکه به میزهای ما برسد، فرآیند تصفیه را طی می‌کند و پرکاربردترین شکل در پخت و پز است.

 

به گفته وی یکی دیگر از گزینه های محبوب شکر قهوه ای است که مقدار ملاس کمی بالاتر از شکر سفید دارد.برای کسانی که مراقب مصرف کالری خود هستند یا دیابت را مدیریت می‌کنند، شیرین کننده های مصنوعی مانند استویا یا اسپلندا به عنوان جایگزین های کم کالری در دسترس هستند..

 

 وی با بیان اینکه شکر کالری بالایی دارد اما ارزش غذایی کمی فراتر از محتوای انرژی آن دارد گفت: شکر می‌تواند منجر به سطوح ناپایدار قند خون و کاهش انرژی می‌شود و به هوس خوردن بیشتر غذاها یا نوشیدنی های شیرین کمک کند درنتیجه  یک چرخه معیوب ایجاد کند. در حالی که قندهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات دارای مواد مغذی مفیدی مانند فیبر و آنتی اکسیدان هایی هستند که از سلامت کلی حمایت می‌کنند..

 

عوارض مصرف زیاد قند برای سلامتی
کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو اظهار داشت: . غذاها و نوشیدنی های شیرین اغلب کالری بالا و ارزش غذایی پایینی دارند که منجر به افزایش وزن و  خطر چاقی می شوند که خود با طیف وسیعی از مسائل بهداشتی مانند بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطان ها مرتبط است.
وی افزود: یکی دیگر از عوارض مصرف زیاد شکر، پوسیدگی دندان است.زیرا باکتری های موجود در دهان ما از قندها تغذیه می‌کنند و اسیدهایی تولید می‌کنند که به مینای دندان حمله می‌کنند، همچنین مصرف زیاد قند نیز با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و درنتیجه افزایش مکرر سطح گلوکز خون می‌شود که بر توانایی بدن برای تنظیم موثر تولید انسولین فشار وارد می‌کند..
 
به گفته او مصرف بیش از حد قند نیز با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب مرتبط است خواندن دقیق برچسب‌های غذایی هنگام خرید محصولات غذایی می‌تواند به شناسایی منابع پنهان قندهای افزوده کمک میکند. 

 


۲۴ آبان ۱۴۰۳ ۱۲:۳۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید