اخبار

مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان آنفلوآنزا بی‌فایده است

مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان آنفلوآنزا بی‌فایده است

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ تأثیری در درمان بیماری‌های ویروسی ندارند و استفاده خودسرانه آن می‌تواند منجر به ایجاد مقاومت باکتریایی شود.

دکتر ابراهیم شکیبا در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ به تشریح وضعیت بیماری‌های تنفسی در فصول سرد سال و راهکارهای پیشگیری و درمان آن‌ها پرداخت ، وی با اشاره به افزایش طبیعی شیوع این بیماری‌ها در فصول پاییز و زمستان، اطمینان خاطر داد که این موضوع جای هیچ گونه نگرانی ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش آمار بیماری‌های تنفسی در فصل‌های سرد سال گفت: در فصول سرد سال، به طور طبیعی شاهد افزایش آمار بیماری‌های تنفسی هستیم؛ این افزایش به‌دلیل فعالیت بیشتر ویروس‌های عامل بیماری در هوای سرد است؛ ویروس‌ها در این شرایط به راحتی و بیشتر از طریق قطرات تنفسی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند؛ در فصل‌های پاییز و زمستان، معمولاً شاهد افزایش بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی هستیم؛ این امر طبیعی است و به هیچ وجه نشان‌دهنده اپیدمی یا پاندمی جهانی نیست.

وی در ادامه، به تشریح تفاوت‌های آنفلوآنزا با سرماخوردگی و کرونا پرداخت و اظهار داشت: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که علائمی مشابه سرماخوردگی و کرونا دارد، اما تفاوت‌های مهمی نیز با این دو بیماری دارد؛ علائم آنفلوآنزا معمولاً به‌طور ناگهانی بروز می‌کند؛ به گونه‌ای که فرد ممکن است کاملاً سالم باشد و به‌صورت ناگهانی علائمی مانند تب، لرز، بدن‌درد و سرفه را تجربه کند در حالی که علائم سرماخوردگی و کرونا معمولاً به آرامی و طی چند روز ظاهر می‌شوند.

دکتر شکیبا با اشاره بر اینکه تشخیص دقیق بیماری تنها از طریق تست‌های آزمایشگاهی امکان‌پذیر است گفت: تنها راه تشخیص قطعی این است که آزمایشات انجام شود تا مشخص شود فرد مبتلا به آنفلوآنزا است یا کرونا اما این موضوع برای ما اهمیت زیادی ندارد، چون در هر صورت فرد باید اقدامات پیشگیرانه و درمانی را رعایت کند.

وی افزود: هر فردی که علائمی مشابه سرماخوردگی دارد، خواه به آنفلوآنزا، کرونا یا سرماخوردگی معمولی مبتلا باشد باید در منزل استراحت کند، مایعات گرم بنوشد، از غذاهای چرب و سرخ‌کرده پرهیز کند و از داروهای مناسب برای تخفیف علائم مانند داروهای ضد تب، مُسَکّن و ضد سرفه استفاده کند.

دکتر شکیبا در ادامه صحبت‌های خود به موضوع مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماری‌های ویروسی پرداخت و اظهار داشت: آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ تأثیری در درمان بیماری‌های ویروسی ندارند و صرفاً باید برای درمان بیماری‌های باکتریایی تجویز و مصرف شوند؛ استفاده خودسرانه و بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند منجر به ایجاد مقاومت باکتریایی شود؛ به این معنی که در صورت ابتلا به یک عفونت باکتریایی، بدن فرد به آنتی‌بیوتیک‌های رایج مقاوم شده و درمان بیماری دشوارتر خواهد شد.

وی  تأکید کرد: اگر فردی نیاز به بستری پیدا کند، مراکز درمانی آمادگی دارند تا خدمات درمانی را ارائه دهند؛ مهم‌ترین عامل در کنترل بیماری‌های تنفسی، رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری است؛ مردم باید توجه داشته باشند که با رعایت این اصول، هم خودشان از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند و هم از انتقال آن به دیگران جلوگیری خواهند کرد.

 

۲۷ آذر ۱۴۰۳ ۲۱:۴۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید