یک متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به نقش مهم تغذیه در دیابت گفت: تغذیه مناسب در مدیریت دیابت نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است و رعایت رژیم غذایی صحیح میتواند به اندازه یک دارو در کاهش قند خون کمک کند.
دکتر جلال مولودی در گفتگو با سرویس علمی، پژوهشی اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ،کنترل وزن، توجه به کیفیت و کاهش کربوهیدرات را از مهمترین نکات در تغذیه افراد دیابتی عنوان کرد و افزود: توزیع کربوهیدرات در وعدهها و میانوعدهها،مصرف فیبر،استفاده از گوشت و چربی سالم، توجه به نوع نوشیدنیها،مصرف متعادل میوه و توجه به آشپزی سالم و کاهش نمک و چربی از دیگر نکات کلیدی است که در تغذیه این افراد باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه حفظ وزن سالم به بهبود حساسیت به انسولین و کنترل قند خون کمک میکند گفت : کاهش ۵-۱۰٪ از وزن بدن تأثیر مثبتی بر کنترل دیابت دارد.
دکتر مولودی محدود کردن کربوهیدرات بخصوص از نوع ساده مانند کیک و کلوچه و بیسکویت و انتخاب کربوهیدراتهای پیچیده از جمله غلات کامل و سبوس دار، میوهها و سبزیجات در رژیم غذایی را در اینخصوص بسیار ضروری دانست..
وی با بیان اینکه کربوهیدراتها باید از منابع سالم و غنی از فیبر مانند حبوبات و سبزیجات تأمین شوند نیز گفت:افراد دیابتی نباید کربوهیدراتهای فرآوری شده که قند خون را به سرعت افزایش میدهند را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
دکتر مولودی تصریح کرد: فیبر به کنترل قند خون و کاهش احساس گرسنگی کمک میکند و منابع خوب فیبرها شامل حبوبات، میوهها و سبزیجات هستند.
وی گفت: بیماران دیابتی باید از گوشتهای بدون چربی، ماهی و حبوبات استفاده کنند و از چربیهای غیراشباع مانند روغن زیتون و مغزها بهره ببرند و از چربیهای اشباع و ترانس پرهیز کنید.
دکتر مولودی با بیان اینکه افراد دیابتی با رعایت این نکات و مشاوره با متخصص تغذیه، میتوانند به نحو مؤثری دیابت خود را مدیریت کنید خاطرنشان کرد: مصرف متعادل میوه هم در تغذیه این افراد باید مورد توجه قرار گیرد و میوههایی مانند توتها و سیب سالم نه تنها به کنترل قند خون کمک میکند بلکه به بهبود کیفیت زندگی و کاهش عوارض دیابت نیز منجر میشود،