معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت:اگرچه قدمت استفاده از انرژی های تجدید پذیر به خیلی سال پیش بر می گردد اما هیچ زمانی به اندازه امسال که ناترازی های انرژی رخ داده، نیاز به استفاده از انرژی های تجدید پذیر محسوس و مشهود نبوده است.
دکتر شکیبا در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه با بیان اینکه ۲۹ دی ماه به عنوان «روز ملی هوای پاک» و با شعار " عزم ملی برای هوای پاک و انرژی تجدید پذیر " ثبت شده است گفت:استفاده های بی رویه از سوخت های فسیلی به خصوص در کشورهایی که فرهنگ استفاده صحیح نبوده و یا روش های زدایش آلایندگی خوب پیش نرفته است، سبب آلودگی هوا و مرگ و میر قابل توجه می شود.
وی افزود:انرژی های تجدید پذیر که منبع آنها عمدتا طبیعی بوده، به طور خودکار جایگزین می شوند و تمام شدنی نیستند، معمولا فاقد اثرات مخرب برگرمایش زمین هستند. از جمله این انرژی ها، انرژی خورشید، انرژی باد، انرژی های زیستی و استحصال انرژی از زباله ها، هستند که می توان با استفاده از آنها، مصرف سوخت های فسیلی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش و ضمن جلوگیری از قطعی های برق و گاز، آلودگی هوا را نیز کنترل نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می گوید:مسئولین کشور و مردم نیز باید با همکاری هم، استفاده از انرژی های تجدید پذیر را متناسب با شرایط جغرافیایی هر منطقه از کشور، بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار دهند تا جایی که هر آنچه الان از جهت حامل های انرژی و آلودگی هوا ، دغدغه همگانی شده است، برطرف شود.
وی در پایان توصیه کرد:به عنوان یک اقدام کوتاه مدت تا فراهم شدن بستر فنی استفاده از انرژی های تجدید پذیر، رعایت فرهنگ صحیح استفاده از سوخت های فسیلی، مهمترین راه عملی برای مدیریت محدودیت های انرژی و جهت کنترل آلودگی هوا می باشد.