اخبار

فواید و مضرات قهوه را بشناسید

فواید و مضرات قهوه را بشناسید
کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو کرمانشاه:
امروزه، انواع مختلفی از قهوه وجود دارند، ولی در عین حال نباید از عوارض قهوه چشم پوشی کنیم! همه ما درباره خواص قهوه تلخ برای لاغری شنیده‌ایم. 
دکتر سپیده سپیدار با اشاره به خواص قهوه در متابولیسم بدن گفت: درواقع قهوه به کاهش وزن کمک می‌کند، زیرا حاوی اسید کلروژنیک است که متابولیسم را افزایش می‌دهد. مطالعات ثابت کرده‌اند که قهوه با کاهش کالری دریافتی و کاهش اشتها می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. افرادی که دو یا سه فنجان قهوه در روز می‌نوشند، چربی بدنشان به میزان قابل توجهی کمتر از افرادی است که قهوه نمی‌نوشند. علاوه بر این، تصور می‌شود که کافئین موجود در قهوه التهاب و درد را کاهش می‌دهد و ممکن است به مدیریت وزن کمک کند.
• افزایش سطح انرژی
وی افزود: کافئین یک محرک شناخته شده است و به افزایش سطح انرژی کمک می‌کند. همچنین می‌تواند به افرادی که در تمرکز مشکل دارند یا نیاز به بیداری اضافی دارند، کمک کند. علاوه بر این، قهوه دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که باعث می‌شود بدن با بسیاری از بیماری‌ها و شرایط، مانند بیماری قلبی، زوال عقل و دیابت مبارزه کند. به دلیل افزایش انرژی، افراد زیادی از خواص قهوه برای شب بیداری بهره می‌برند. مخصوصا برای زمان‌های امتحانات یا تحویل پروژه کاری، قهوه می‌تواند بسیار مفید باشد.
• مفید برای مغز
اوگفت: یکی دیگر از مهمترین خواص قهوه اسپرسو و دیگر انواع قهوه، کاهش خطرات و بیماری‌های مربوط به مغز است. قهوه در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون تاثیر دارد. محققان معتقدند که این می‌تواند به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قهوه یا حتی توانایی آن در افزایش سطح یک انتقال‌دهنده عصبی به نام دوپامین باشد.
• کاهش خطر افسردگی
دکتر سپیدار تصریح کرد: بسیاری از تحقیقات قهوه را با خلق و خوی مثبت‌تر و راه‌هایی برای کاهش علائم مربوط به افسردگی، مرتبط می‌دانند. افرادی که به طور متوسط در روز قهوه مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشند، میزان کمتری از اضطراب، خستگی و افسردگی را تجربه می‌کنند.
• قهوه برای کبد چرب
وی با اشاره به اینکه براساس نتایج به دست آمده، قهوه برای بیماری کبد چرب غیر الکلی بسیار مفید است خاطرنشان ساخت: بیماری کبد چرب غیر الکلی زمانی اتفاق می‌افتد که چربی اضافی در سلول‌های کبد انباشته شود. این بیماری در افرادی که اضافه وزن، دیابت یا کلسترول بالا دارند، بیشتر دیده می‌شود. با گذشت زمان، کبد چرب می‌تواند منجر به سیروز یا زخم کبد شود. در موارد شدید، این زخم می‌تواند سرطان یا نارسایی کبد ایجاد کند. اما تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که به طور مرتب قهوه می‌نوشند، کمتر به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا می‌شوند. در واقع قهوه و کبد رابطه مثبتی با یکدیگر دارند.
• فواید قهوه برای مو
کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو با تاکید بر اینکه قهوه با بسیاری از ریزمغذی‌ها و ویتامین‌ها، به ویژه پتاسیم، منیزیم، ریبوفلاوین (ویتامین (B2 و نیاسین )ویتامین (B3غنی شده است افزود: این‌ها به ارزیابی مجدد سطح pH مو و پوست سر شما کمک می‌کنند تا از کل مشکلات مرتبط با مو مانند ریزش مو جلوگیری کند و به تقویت مو بپردازید.
وی ادامه داد: از طرفی، هورمون دی هیدروتستوسترون در بدن فولیکول‌های مو را ضعیف می‌کند و باعث کاهش تولید مو و افزایش ریزش مو می‌شود. اما طبق تحقیقات، قهوه به طور مستقیم سلول‌های فولیکول‌های مو را با آزاد کردن ATP فعال می‌کند. ATP مولکولی است که انرژی را بین سلول ها حمل می کند. همچنین می تواند با هورمون دی هیدروتستوسترون مبارزه کند، بنابراین ریزش مو را کاهش داده و موهای شما را قوی‌تر می‌کند.در ضمن، وقتی قهوه روی پوست سر مالیده می‌شود، گردش خون را بهبود می‌بخشد. این موضوع به انتقال مواد مغذی به ریشه مو کمک می‌کند. در نتیجه موهای شما سریعتر رشد کرده و ضخیم‌تر می‌شوند.
• فواید قهوه قبل از ورزش
دکتر سپیدار تصریح کرد: اگرچه برای داشتن یک تمرین خوب نیازی به کافئین ندارید، با این حال می‌توانید قبل از ورزش کافئین مصرف کنید تا انرژی بیشتری به شما بدهد و کمک کند تا به اهداف عملکردی خود برسید. در واقع، کافئین باعث افزایش استقامت هوازی و قدرت عضلانی می‌شود و می‌تواند عملکرد دوی سرعت، پرش و پرتاب را بهبود ببخشد.در ضمن، با صرفه جویی در ذخایر گلیکوژن و استفاده از چربی به عنوان منبع اصلی سوخت، باعث می‌شود چربی‌های اضافی بدن بسوزند. نهایتا با نوشیدن قهوه پیش از ورزش، در طول تمرین خود هوشیاری و تمرکز بیشتری دارید و سریع‌تر به نتیجه می‌رسید.

عوارض قهوه:

وی به مضرات قهوه اشاره کرد و ادامه داد: کافئین در غلظت های زیاد دارای اثرات منفی و مضر نیز می باشد. در این گونه موارد کافئین سبب لرزش، طپش قلب، بالا رفتن فشار خون و بعضا حمله پانیک یا حمله هراس می گردد. افراد حساس به اثر کافئین ، دچار اختلال در خواب، ناراحتی معده و اختلالات آورده شده در فوق می شوند.

او گفت: قهوه تولید اسید معده را تحریک می کند. بنابراین افراد دارای معده حساس و یا مبتلا به بیماری معده باید مصرف قهوه را به 2 فنجان در روز محدود کنند.

دکتر سپیدار تاکید کرد: در طی زمان سلولهای مغز به وجود کافئین عادت می کنند. در صورتیکه مصرف قهوه به یکباره قطع شود، ممکن است که سر درد عارض گردد.. ولیکن این وضعیت پس از چند روز فروکش میکند.

کارشناس مواد خوراکی معاونت غذا و دارو در پایان تاکید کرد: خانم های باردار و یا شیرده به میزان کم از قهوه استفاده کنند.نوشیدن یک فنجان قهوه در روز اثر سوئی بر جنین ندارد. همچنین افرادمبتلا به پوکی استخوان قهوه را فقط با شیر بنوشند. افراد مبتلا به بیماری های قلبی نیز لازم است که با پزشک خود راجع به نوشیدن قهوه صحبت کنند.

۲۱ فروردین ۱۴۰۴ ۱۴:۱۸

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید