سبزیجات و میوه های تازه را در برنامه غذائی خود بگنجانید. از خوردن چربی زیاد مخصوصاَ روغن نباتی جامد خودداری کنید. بیشتر از غذاهای آب پز یا بخار پز شده استفاده و از سرخ کردن غذاها خودداری کنید .
توصیه های دکتر معصومی برای سلامت قلب و عروق
چربیهای اشباع، و اسیدهای چرب ترانس از جمله عوامل با خطر بسیار جدی، برای سلامتی قلب و عروق محسوب می شوند و به فراوانی در روغنهای نباتی جامد و مارگارین وجود دارند.
• چاقی و فشارخون اغلب با هم دیده می شوند، بطوریکه ۷۰ درصد افراد چاق دارای فشار خون بالا هستند. لذا رسیدن به وزن ایده آل اهمیت زیادی در کاهش فشار خون دارد.
• هر قدر میانگین نمک طعام مصرفی روزانه کمتر باشد به همان نسبت فشار خون کاهش می یابد.
• در صورتی که فشارخون جنبه ارثی داشته باشد، عوامل محیطی، اقتصادی و روانی و خصوصاً زیاد مصرف کردن نمک سبب بروز افزایش فشار خون می شود.
• فشار خون در کسانی که نمک طعام زیاده از حد (>۶گرم) مصرف می کنند با بالا رفتن سن شایعتر می شود.
• در افراد بالای ۵۰ سال فشار سیستولی بالای ۱۴۰ عامل خطر قلبی عروقی مهمتری از فشار خون دیاستولی است.
• خطر بیماری قلبی عروقی در فشار ۷۵/۱۱۵ شروع شده وبه ازای هر ۱۰/۲۰ میلی متر جیوه افزایش آن دوبرابر می شود.
• افراد با فشار خون نرمال در۵۵ سالگی به احتمال ۹۰درصد در طول عمر خود مبتلا به فشار خون خواهند شد.
اصلاح شیوه زندگی :
* رژیم حاوی مقادیر زیادی مواد گیاهی مانند میوه، سبزی، غلات کامل، حبوبات، آجیل و سایر دانه های خوراکی میتواند حتی بدون کم کردن وزن، فشار خون بالا را کاهش دهد.
*مصرف کمتر چربی . میزان ابتلا به بیماری سرطان روده. پانکراس و پروستات را کم می کند .
*عدم مصرف روغنهای جامد و پرهیز از مصرف زیاد نمک، ازبالا رفتن فشار خون و کسترل جلوگیری میکنند و خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را کمتر میکند.
*مصرف یک یا دو وعده در روز از میوه ها و سبزی های خطر ابتلا به بیماری قلبی را 30درصد کمتر می کند.
*کاهش کلسترول خون به اندازه 10درصد.خطرسکته مغزی را 40 درصد و خطر سکته قلبی را 15درصد کاهش می دهد.
*کاهش فشار خون به اندازه 6میلی متر جیوه.خطرسکته مغزی را40درصد و خطرسکته قلبی را 15درصد کاهش میدهد.
بهبود روش زندگی برای جلوگیری از بیماریهای قلبی :
محققین معتقدند که با استفاده از غذای سالم و تصحیح عادات غذائی نادرست و بهبود روش زندگی میتوان از بیماریهای قلبی جلوگیری کرد .به این منظور توصیه میشود:
1- سبزیجات و میوه های تازه را در برنامه غذائی خود بگنجانید.
2- از خوردن چربی زیاد مخصوصاَ روغن نباتی جامد خودداری کنید.
3- بیشتر از غذاهای آب پز یا بخار پز شده استفاده کنید و از سرخ کردن غذاها خودداری کنید .
• با درمان بیماران فشار خونی مبتلا به دیابت یا بیماری مزمن کلیه باید فشارخون به زیر ۸۰/۱۳۰ میلی متر جیوه برسد.
منبع: سایت م آ د امام علی (ع)