استفاده از نمک دریا برای سلامتی مضر است
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی تبلیغات غیر واقع،مردم فریب و جبران ناپذیر در خصوص مصرف نمک های طبیعی (نمک دریا و سنگ نمک) را تهدید جدی برای سلامت آحاد مردم عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر زهرا عبداللهی گفت:ید یکی از ریز مغذی های اساسی است که با شرکت در تولید هورمون تیروئید و تأثیر این هورمون ها در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی،کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.
وی افزود:کمبود ید سبب بروز اختلال وسیعی می شود که مهمترین آنها اثر مخرب بر توانایی های ذهنی و جسمی افراد جامعه و به خصوص کودکان و نوجوانان است.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد:شایع ترین عارضه کمبود ید به صورت گواتر بوده که با کمبود شدید یا اختلال عملکرد این غده نیز توام می شود،اما بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی است که ممکن است ظاهراً نمایان نباشد.
وی بیان کرد:متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک دریا با عنوان نمک های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تأثیر مصرف در بیماران دارای فشار خون بالا،بیماران قلبی،دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر واقع،غیر منطقی و غیر علمی توسط برخی افراد ناآگاه و سودجو که نمونه های آن گاهاً در سایت های خبری مشاهده می شود،به عنوان یک تهدید جدی برای مردم عزیز کشورمان شده است.
دکتر عبداللهی خاطرنشان ساخت:عوارض جبران ناپذیر عدم وجود ید از یک سو،وجود فلزات سنگین همچون سرب،کادمیوم و جیوه که باعث بروز انواع سرطان و بیماری های کلیوی می شود و همچنین وجود گچ و شن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیرمحلول در نمک های معرفی شده به عنوان نمک های طبیعی،باعث گمراهی مردم شده و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم کشور است.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در پایان تأکید کرد:مصرف نمک های غیر یدی و غیر تصفیه که فاقد پروانه ساخت از وزارت بهداشت می باشد باعث بازگشت عوارض جبران ناپذیر کمبود ید و همچنین تحمیل هزینه های درمانی سنگین به دوش دولت و خانواده ها خواهد بود.